2016. június 20., hétfő

Infósoknak!

A gyakorlaton e feladatok begépelésével ötös jegyeket szerezhetsz szeptemberre! Holnap ugyanis megjelenek gyakorlaton, és remélhetőleg Szántó tanár úr engedélyezi, hogy dolgozhassatok vele!
Mit kell tennetek?
Ha ezt a könyvet kapod Érettségi teszt- és esszégyűjtemény történelemből 10. évfolyam (MX-224) (vagy épp 9., 11., 12. évfolyam), akkor abban lesz egy papír, rajta a begépelendő feladatok számával és oldalszámával. Lehet, hogy a feladat a másik oldalon is folytatódik, nem mindig jeleztem!
Be kell tehát gépelni, word-be, a margó legyen 1 centis mindenhol, times new roman, 12-es betűmérettel. Amennyiben ábra, táblázat van benne, próbáljátok meg szépen 'lekoppintani', azaz elkészíteni. Ha kép szerepelne, akkor a neten próbáljátok meg megkeresni a címe alapján. Ha nem sikerül, akkor szúrjatok be 1 szövegdobozt azzal a szöveggel, hogy: KÉP! A másik esetleges megoldás, ha lefotózzátok a mobillal és azzal ügyeskedtek, ha összejön, csak a minőségre figyeljetek. Vehetitek a képeket szürke árnyalatosra, mert ugye úgy lesz majd nyomtatva egy leendő dolgozatban :)
A feladatot az elejétől a végéig, tehát a felvezetéstől, a forráson át a kérdésekig be kell gépelni!
Kivéve, ha az szerepel, hogy csak a kérdések kellenek, a forrás nem, de ezt jeleztem.
A kész művet a facebookon küldjétek át.
Ha ezt a könyvet kapod - Színes érettségi tételek történelemből (középszint – szóbeli) (MX-281), akkor azt a tételt kell begépelned, amelyik sorszámát látod - itt nincsenek megadva az oldalszámok, de a tételek egymás után következnek. Formázva kell begépelni! Itt is 1 cm legyen a margó mindenhol,  és times 12. DE! Nagyon figyeljetek arra, hogy tényleg formázva legyen, azaz, látszódjon a szövegkiemelés, mert ennek pont ez lenne a lényege. Nem szükséges a könyvbeli színeket használni, csak legyél következetes a színek használatába. Ha látjátok a szöveget, már jobban érteni fogjátok, mi is a feladat pontosan. Illetve itt egy link: http://maximkiado.hu/pub/item_attach/656/395.pdf és 1 kép:
Sajnos e tételre pont nincs szükségünk, s nem is a legjobb a felkészülés szempontjából sem, de látható, hogy nem lesz egyszerű a feladat, de ezek segítségével remélem még Raul is megtanul forrást értelmezni. :)
Tízen vagytok, 5 könyv van, osszátok be egymás között! Mindenkire jutna azt hiszem 2 színes szóbelis és jó pár egyéb feladat. Mindezekért 3 ötöst adok, de ne okozzatok már nekem fejtörést azzal, hogy nem egyenletesen osztjátok el magatok között! Legyetek már felnőttek, meg van hozzá Bennetek a gén!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése